Komplet guide til Twitter… næsten

15 05 2009

 • TWITTER

  PÅ DANSK

Denne artikel/oversættelse er lavet med Googles oversætter værktøj, så bær over med lidt sjove ordstillinger mv. 🙂 Den er udarbejdet af Michael Jorgensen, Mentorcast.com i samarbejde med Angela West.

Twitter er ikke længere bare en hyggelig måde til at holde kontakt med venner på mobiltelefoner. Den er med eksplosiv fart blevet den foretrukne ”søgemaskine”, for mange millioner, med sine menneskeligt drevet resultater.

Twitter programmer i massevis giver dig mulighed for at finde venner over hele verden, med lignende interesser som dig, og for at følge dem i realtid.

Virksomheder kan skabe direkte relationer med deres kundegrupper, blot ved at tilmelde sig og bruge tjenesten regelmæssigt, og ifølge de planer Twitter arbejder med, vil de snart kunne annoncere direkte til ”Twitter samfundet”. Den er vokset til en gigant der kan være svær at håndtere, hvilket er grunden til, at vi har skrevet denne artikel for dig.

Vi har udarbejdet en alfabetisk ordliste for dig, så kan du bare scanne ned af listen og finde de ord, du søger, samt en liste over populære Twitter programmer og instruktioner til at indarbejde Twitter på din hjemmeside og blogs.

Twitter Basics

Hvis du ikke havde nogen idé om, hvad Twitter er, da du gik i gang med denne artikel, vil vi starte med begyndelsen. For at tilmelde dig Twitter, skal du gå ind på twitter.com og klikke på “get started – join!!”. Udfyld dine oplysninger og Voila – så har du din egen Twitter konto. Typsik vil man oprette to konti; en til mit personlige navn, og en til min virksomhed. Det er vigtigt at få fat i dine navne inden nogen andre gør, selvom du ikke planlægger at bruge den konto endnu.

Så skal du til at personalisere din profil. Vi har fundet et par gratis Twitter baggrunde som du kan hente nedenfor, men til en start, holder vi os til dem som Twitter har givet dig at vælge imellem. Du kan ændre disse i din “Indstillinger/settings”, det link, som er placeret i toppen til højre. Husk at skrive din hjemmeside adresse og oplysninger om dig selv, da Twitter folk rent faktisk ønsker at vide disse ting og søger på disse oplysninger.

Du skal også uploade et nyere billede af dig selv. Hvis du kører din konto som en forretning, skal du bruge dit firmalogo i stedet for.

Det næste skridt er, at opbygge dit netværk. Twitter giver dig mulighed for at importere e-mail-lister, kontakter fra instant messaging-tjenester, og du kan også finde dine venner på Twitters søgemaskine. Den bedste måde at opbygge en liste over interessante mennesker er at gå til Twitter søgemaskine på search.twitter.com og skrive dine interesser. Dette vil spytte tonsvis af folk tilbage til dig, som du kan vælge at følge.

Twitter vil også give dig nogle forslag til folk du kan følge.
Denne liste har været kilde til nogle stridigheder i nyhederne på det seneste. Det er bare en samling af de populære Twitter brugere, som Twitter henter helt tilfældigt til dig, som du kan følge. Det er der måske ikke så meget kød på.

“Følge”/Follow en person er det samme som at tilføje dem som Facebook-ven, bortset fra, at de ikke kan se dine opdateringer, medmindre de også vælger at følge dig. Generelt er den bedste måde at få tilhængere på, at tilføje mennesker, baseret på dine interesser, da de fleste af disse også vil følge dig, når du begynder at følge dem.

Når du starter med at følge nogen, vil deres opdateringer, eller “Tweets”, blive vist i din “tidslinje” eller dit Twitter feed. Hvis du finder nogen der går dig lidt på nerverne, med alt for mange meningsløse Tweets, så fjerne dem fra din liste igen. Det gør du ved at gå ind på deres profil side, og det kan du gøre ved at klikke på deres navn. Klik på pilen ved siden af “Follow” i toppen af deres profil side og derefter klikke på “Remove”.

For at sende dine beskeder, eller “Tweets”, skal du gå til din profil side og skrive din Twitter/besked i boksen. Programmer som dem, der refereres til nedenfor gør processen en smule lettere og fjerner behovet for at skulle ind på hjemmesiden hver gang du vil lave en opdatering.

Twitter blev lavet for at blive ajourført/opdateret fra telefoner. Oprindelsen af de 140 tegngrænsen er faktisk 160 tegngrænsen fra SMS, der efterlader plads til et navn i tillæg til en 140 karakter besked. Der er en række kommandoer, som kun kan bruges via mobiltelefon, som der er forklaret i vores ordliste. For at få hjælp med eventuelle telefon-relaterede Twitter spørgsmål, kan du besøge Twitter’s omfattende FAQ om emnet.

For at aktivere opdateringer fra din telefon, skal du først tjekke din mobiludbyder for at sikre, at du har et abonnement, der giver dig mulighed for at opdatere Twitter via SMS-beskeder til en rimelig pris – nogle internationale kunder kan løbe ind i problemer her. Amerikanske kunder kan sende deres Twitter indlæg til 40.404. Mens Twitter ikke opkræver gebyrer, så gælder satsen for SMS beskeder fra din udbyder stadig, så vær forsigtig og opmærksom! En komplet liste over Twitter telefonnumre for hvert land i verden kan findes her.

En simpel beskrivelse af, hvad Twitter er, se denne video.

Hvordan man får flere
tilhængere/followers

Den første opgave for en ny Twitter bruger, er at tilføje følgere/followers, der er interesserede i de samme emner, som du er. Når du har tilføjet alle dine personlige og professionelle kontakter, hvad gør du så? De fleste mennesker gør som beskrevet herover, hvor du søger i Twitter efter dine interesser og tilføje mennesker baseret på disse interesser.

Der er skrevet en masse om dette emne, og vi har medtaget links til nogle flere højt profilerede artikler af Darren Rowse på ProBlogger. Her er nogle flere tips fra de professionelle:

Twit fra hjertet

Samtidig med at du holde dig for øje, at alt, hvad du gør på Twitter er offentligt, så sørg for at din tweets altid kommer fra et sted af ærlighed og åbenhed. Læg virkelige følelser i din tweets, gør du det så fastholder du dine followers. Hvis du ikke behandler Twitter som en mere personlig oplevelse og spammer den med salgsbeskeder, så står dine Followers hurtigt af, og vælger dig fra!

Giv din Followers noget de kan bruge – af værdi

Besvar spørgsmål, som din followers har, hvis du kender svaret. Del nyttige tips med din branche, der ikke har noget at gøre med at din followers skal købe dit produkt. Fortæl en vittighed. Sørg altid for at give dem noget, de kan tage med fra samtalen og bruge, smile af, tænke over, osv.. Så vil de anbefale dig til andre venner og du vil generere tweets, som vil tilskynde til nye folk til at følge dig.

Twit når der er nogen i den anden ende!

Det tidspunktet der er flest på Twitter, er grundlæggende i løbet af dagen hele ugen. Hvis du vil medregne tidsforskellen til Nordamerica, tilstræb at sende dine twits om formiddagen til tidlig eftermiddag.

Twit regelmæssigt

Twit ofte, men kun hvis du har noget af værdi at sige. Du bør sigte efter et par tweets om dagen. Du må ikke installere en bot program, som skriver indlæg for dig – din følgere vil lynhurtig lugte lunten og vælge dig fra! Hvis du ikke er online et par dage, kan du bruge en tjeneste som TweetLater til at planlægge og vise dine tweets.

Løftestangseffekten dine andre online aktiviteter

Hvis du har noget af værdi at tilbyde online, som en blog eller et websted, så sørg for at dele opdateringerne, det er nemt og giver liv til alle steder på én gang. Hvis du endnu ikke har en eller flere online profiler at tale om, så overvej at opbygge en blog eller et websted, så du kan tilbyde dine tilhængere mere værdi. Hvis du f.eks. har lavet nyt website for en kunde, så del det med dine følgere, og få direkte live feedback, fra hele verden, alt mens du får dem til at føle sig som om DE er en del af processen.

Lav din egen baggrund

Sådan viser du dine potentielle tilhængere, at du er seriøs med din Twitter tilstedeværelse og vil sandsynligvis være en god person at følge.

Giv noget ud – gerne gratis!

Sitepoint voksede med 10.000 tilhængere på en uge. Det eneste de gjorde var, at give en gratis e-bog væk, som ellers normalt kun var til salg som en papir bog. De gav den til alle, der havde fulgt dem på Twitter eller gav dem deres e-mail-adresse.

Adlyd loven om gensidighed (Social Karma)

Retweet (genbrug) andre brugers tweets, når du mener de er relevante, eller du kan hjælpe dem. Gør ved andre, som du vil have dem til at gøre for dig, så vil du blive et værdsat medlem af samfundet.

Ressourcer til at få flere Twitter tilhængere/followers

5 Tips til at få gang i dit Twitter liv
Darren Rowse, ProBlogger Darren Rowse, ProBlogger

Alle Darren Rowse indlæg om emnet
Darren Rowse, ProBlogger & Twitip Darren Rowse, ProBlogger & Twitip

Twitters Historie

Twitter blev grundlagt i San Francisco i 2006 af Jack Dorsey, Noah Glas, Biz Stone og Evan Williams. De fire var deltagere i et R&D-projekt hos Odeo, et podcasting selskab. I oktober 2006 blev virksomheden købt af den øverste ledelse og virksomheden Obvious blev startet af tidligere Odeo ansatte til at kører Odeo og Twitter. Twitter voksede hurtigt i popularitet indtil april 2007, hvor Obvious skilte selskabet ud i Twitter, Inc.

Siden da har spørgsmålet været, hvordan Twitter ville tjene penge. Grundlægger Evan Williams er “opmuntret af” den omstændighed, at der er en masse kommercielt brug af tjenesten allerede, hvoraf nogle de vil kunne opkræve betaling for. Han nævner ligeledes, i interviewet der er linket til nedenfor med Charlie Rose, at de har ikke rigtig regnet ud, hvordan man kan tjene penge på Twitter endnu, men servicen vil ikke dø, bare fordi der ikke er nogen umiddelbar måde at tjene penge på. Der er alt for meget interesse i Twitter. Twitter er dog begyndt at eksperimentere med tekst reklame i marts 2009, ifølge Techcrunch.

Twitter Etikette

HUSK at Twitter er offentligt

Den første regel i Twitter er, at det er mere permanent end internettet. Når du sender noget, er der mindst én person, der vil læse det og kan huske det. Medmindre du låser din profil, er alle dine tweets offentlige og søgbare, for evigt. Mens Twitter handler om ærlighed og blot at være dig selv, skal du huske på, at dine forældre kunne ende med at læse det du skriver.

Læs denne historie, hvis du mener dine beskeder er beskyttet mod nysgerrige blikke.

Undgå banale mad opdateringer

Medmindre du lige har undgået døden, ved at spise en fladfisk, så er der nok ingen der har en oprigtig interesse i hvad du spiser i dag. Hvis du spiste på en cool restaurant og gerne vil anbefale det, er det fint. Udpensle hvad du var til frokost, hvis du bare gik på McDonalds er det ikke fint. Spørg dig selv, om du synes det ville være interessant at læse hos en du følger – hvis svaret er “ja”, så det er OK at Twitte.

Twit moderat

Hvis du gik i luften med et nyt websted eller skrev en artikel om en blog, så er det netop her Twitter er stærk og kan bruges. Hvis du har mere end tyve nye indlæg om dagen på dit websted, så nøjes med at sende de mest interessante på Twitter. Ellers mister du sikkert mange i dit følge.

Twit kun det der er interessant

Hvis man ikke har noget foirnuftigt at sige, så lad vær. Den læresætning kan man godt tage med sig online 🙂Hvis du læser en artikel, der vender totalt op og ned på din verden, så Twit det. Hvis du læser mange af den slags artikler om dagen, så vælg de vigtigste og Twit dem.

Lad vær at Twitte forstolige informationer

Bed den anden om at ”logge af Twitter”, hvis du ønsker at dele noget, som hele verden ikke behøver at være en den af. Husk, at dine twis er søgbare for alle, medmindre du har låst din konto. Men selv der er det ikke en god idé, da vi jo alle godt ved,at privatlivets fred aldrig er garanteret online.

Forkort dine URL/link

Brug en af URL snipping tjeneste, ligesom TinyURL, for at forkorte dine links til noget håndterbart. De fleste Twitter brugere forkorter deres URL’s uanset størrelse, for at holde dem læsbare, og for at der er plads indenfor 140 tegn. Som regel er TinyURL allerede installeret og ændre automatisk dine links.

Blasfemisk?

Lad nu bare vær! Hvis du absolut er nødt til at bruge bandeord i det du siger, så brug $ #%%-tegn i stedet for bandeord. .

Twitter er ikke en IM-klient

Den grundlæggende idé bag Twitter er at producere lejlighedsvis status opdateringer, ikke have personlige samtaler. Samtaler med mere end én person er præcis, hvad Twitter er lavet til, og disse bør fremmes, men hvis der kun er én modtager i den anden ende, bør I bruge en IM som Messenger, Google Talk, mv.

Undlad at bruge forkortelser

IM forkortelser som f.eks. 4 , C U, LOL, og lignende er bedst at overlade til IM’s, selv om de fleste mennesker stadig bruger dem. For personlige twits, er de OK. I twits til business, er det klart at foretrække at undlade dem.

Automatisk direkte beskeder

Hvis du vil bruge en tjenester som TweetLater til at sende automatiske direkte beskeder til personer, der har tilmeldt sig til at følge dig, skal du holde dine twits korte og ikke salgsrelateret. Hvis folk kan lide hvad de ser på, på din Twitter, skal de nok gå til dit websted og læse mere om dig og dine tilbud der. Twitter er for relation, ikke til salg. Medmindre du er woot.com – de synes at have brudt “koden”. De gør det med en meget bestemt forretningsmodel, som ikke bruger salgssprog eller standard spam metoder.

Twitter ordliste

Twitter er begyndt at indsætte beskrivelser af almindelige Twitter termer på din profil side, under dit billede. Bemærk: Hvis en beskrivelse er klassificeret som en “phone command”, vil det kun virke fra din telefon. Dine web tweets vil fortsat fungerer på samme måde. Hvis du ikke finder hvad du søger, på denne liste, kan du tjekke Twittonary.com

# Tegn
Havelåge-tegnet/hashtag bruges til at markere et ord som et søgeord, som angiver et “hashtag”. Mere om hashtags længere nede på listen.

@ Svar/Reply
Tegnet @ bruges til at angive, at du besvarer et bestemt brugernavn. For eksempel, hvis DickCheney twitter et spørgsmål om font tags, så vil du svare med @reply DickCheney “Der er ingen der bruger font tags længere, så prøv CSS” eller noget i den stil. Husk at når du bruger @reply er det synligt for alle – hvis du skriver helt privat, så skriv en direkte besked i stedet.

140 tegngrænsen
Twitter indlæg har til formål at være korte. De fleste mennesker kommer slet ikke op til 140 tegns grænsen, når de sender en Twitter. Her har vi bl.a. grunden til små værktøjer som URL snippers, som vi kommer til senere.

Bloker
Sådan blokerer du en bestemt brugers navn fra følgende dine twits. Du blokerer en person ved at klikke på deres profil og vælge “Block” til højre på siden.

d USERNAME/BRUGERNAVN
Opdater dine Tweets direkte fra mobilen: Du kan sende tweets fra enhver mobil enhed ved hjælp af SMS-beskeder. Skriv; “d ditbrugernavn” og din Twitter besked, og send den til 40.404, Twitter’s tekstbesked nummer.

Direkte beskeder
Direkte Beskeder sendes fra Twitter ved at indtaste ”d MODTAGERSBRUGERNAVN tekst beskeden”.

DM
Dette står for direkte besked (Direct Message), som er Twitters svar på e-mail. Du kan kun sende direkte beskeder til dem der følger dig. Sådan gør du; Klik på ”Direct Message” på deres profil, og skriv dit indlæg, og igen kun op til 140 tegn. Man kan sætte Automatisk direkte beskeder op, til at takke dem der vælger at følge dig. Til det kan du bruge en gratis tjeneste som TweetLater. Husk, at du ikke kan sende direkte meddelelser til folk, der ikke følger dig, selvom du følger dem. Det er Twitter’s indbygget spam beskyttelse.

Drunktwittering / Fuldemandssnak
Det samme som hvis du sender en SMS i fuld tilstand, som du ikke ville have sendt i ædru tilstand.

Dweet
Relateret til ovenstående, Twit sendt mens du er fuld.

Failwhale
Den hval logo, som popper op, når Twitter service er nede. Der er for mange der twitter på én gang. Prøv igen om lidt!

FAV / FAVORIT
Du kan sætte en besked som din favorit, ved at skrive FAV (med store bogstaver) plus brugernavnet. Dette vil automatisk sætte den seneste besked fra denne bruger, som din favorit.

Feed
Dine indlæg på Twitter omtales almindeligvis som din “Twitter feed”, eller “timeline”.

FOLLOW username /FØLG brugernavn
Telefon kommando. Denne kommando sender besked om, at du ønsker at følge en bestemt bruger på Twitter.

Followers/Tilhængere
De mennesker, der følger dine opdateringer.

Friendapalooza
En rund af friending på Twitter. At man gør noget for at få nye followers/følgere på Twitter.

Geotwitter
En måde at finde den geografiske placering på dem man Twitter med

GET username/brugernavn
Henter den seneste Twit fra denne bruger.

Hashtags
Hashtags, såsom # BSG som står for “Battlestar Galactica”, betegne grupperinger på Twitter som populære. Du kan følge opdateringerne på hashtags i realtid på Hashtags.org De blev udviklet som en måde til at skabe grupperinger på Twitter.

Hvis vil have dine hashtags sporet så andre kan finde dem, kan du begynde at følge @ hashtags på Twitter. Den vil følge dig automatisk, og dit brug af hashtags vil blive sporet. Hashtags blev for alvor populær i forbindelse med San Diego branden, da Nate Ritter brugte hashtag # sandiegofire til samle hans opdateringer af begivenheden. Siden da er de blevet almindeligt brugt til at spore specifikke begivenheder i realtid.

INVITE phonenumber
Dette sender en Twitter indbydelse til en mobiltelefon.

LEAVE username/brugernavn
Telefon kommando. Sender besked om, at du ønsker at stoppe med at følge en bestemt bruger.

Låsning din profil
Du kan “låse” din profil, så kun venner kan se dine opdateringer, ved at rulle ned til bunden af din “Settings” fane på Twitter og klikke på feltet ved siden af “Protect My Settings”. Dette kan fratage dig tilhængere, der ellers ville have fulgt dig baseret på søgeord i dine indlæg og kan dermed ikke tilrådes ved almindeligt brug. Du gør kun dette hvis du ønsker at bruge Twitter, men du behov for at undgå offentlig kommunikation, af en eller anden grund. Selv diverse berømtheder har offentlige profiler på Twitter.

Microblog
Twitter er en microblogging platform. En kortere og som regel mere umiddelbar version af en blog.

mistweet
Minder om “mistell”, et begreb opfundet af gamers, en mistweet er et Twit, som du fortryder. Du kan slette dine beskeder/tweets på din profil side, men alle der følger dig, vil stadig have set den, da den blev lagt ud.

NUDGE username/Puffe til brugernavn
Minder en af dine venner om at opdatere.

off-Twitter
En variant af “offline”, der normalt bruges, når nogen ønsker at dele noget med nogen privat.

OFF
Telefon kommando. Slår alle meddelelser til telefonen fra.

OFF username/ brugernavn
Telefon kommando. Slår alle meddelelser til telefonen fra en bestemt bruger off.

ON
Telefon kommando. Slår alle meddelelser til din telefon til.

ON username/brugernavn
Telefon kommando. Slår alle meddelelser til telefonen fra en bestemt bruger til.

Public/Offentligc Timeline
Tidslinjen for alle offentlige Twits. Ses her.

ReporTwitters
Journalister udgiver tweets sammen med deres artikler eller udsendelser.

RT / Retweeting
Dette står for retweeting, den proces, hvorved du genopslår en andens Twitter indlæg på din feed. Den rette måde at gøre det på er: RT @brugernavet-på-den-du-citerer-fra Teksten de har skrevet” Du præcisere at det er en retweet og skriver det fulde brugernavn så andre på din liste, kan vælge at følge dem, hvis de kan lide det.

Search/Søgning
Gå til search.twitter.com at søge i tweets efter et bestemt søgeord. Også, http://twitter.com/invitations/find_on_twitter giver dig mulighed for at søge på et navn.

STATS Statistik
Dette er en kommando, der returnerer hvor mange personer du følger, og hvor mange personer, der følger dig, og hvilke ord du sporer.

TinyURL
Navn på de mest populære URL snipping tjeneste, der FORKORTER URL længder, så der er mulighed for at sætte lange URL’s i dine Twitter beskeder. Du finder den på tinyurl.com. Der er andre derude, men dette er det mest anvendte.

Twactor
Nogen, der udgiver sig for at være en anden person på Twitter.

Twittcrastination
Brug Twitter at nøle med noget andet.

Twadd
Det handler om at tilføje en, som din ven.

Twaffic
Trafikken på Twitter.

Twaggle
En flok tilhængere.

Twaigslist
At sælge noget via Twitter.

Twaiting
Twittering, mens man venter på noget.

Tweeps/Tweeples
En flok af venner på Twitter. En måde at tiltale alle dine alle dine tilhængere på én gang, f.eks.: “Godmorgen, Tweeples!”.

Twit-back
Bringe et tidligere Twit tilbage i den aktuelle samtale.

Tweeter
En Twitter bruger.

Tweeterbox
Nogen der Twitter for meget.

Tweetard
Nogen opfører sig som en idiot på Twitter.

Tweetheart
En anden måde at henvise til dine venner på Twitter.

TweetIn
En gruppe af brugere er enige om et specifikt tidspunkt, hvor de Twitter til hinanden.

Tweets
En samling af beskeder på Twitter.
.

Twhepard
Twitter ansat som genopretter dine mistede følgere, hvis du har mistet dem på grund af et teknisk problem.

Twhiner
En Twitter bruger, der sender en lang række negative holdninger.

Twike
At køre på cykel, mens man Twitter. Undlad venligst at bede om en brugervejledning 😉

Twis
En “SVINER” af en anden Twitter. Ikke en god idé, da alt på Twitter er offentlige.

Twittectomy
Loven om hvordan man stopper med at følge nogen på Twitter

Twitterati
Twitter L33T. Dette er ikke en omfattende liste på alle, men det er almindeligt accepteret, at et medlem af Twitterati har 30.000 eller flere tilhængere. Her har du et godt overblik over et Twitterati netværk:

Twitterbate
Dette var tænkt som en udtømmende liste. Kræver ingen nærmere forklaring, men det mentale billeder er foruroligende.

Twitteritas
Kvinder, der bruger Twitter.

Twitterject
Du kan indsætte dine Twitter i en igangværende samtale mellem andre mennesker på Twitter.

Twitterlooing
Loven om Twittering fra et badeværelse.

Twittermob
Svarende til en “flashmob”, dette er en flok mennesker, der ser ned på en dårligt forberedt Twitter besked.

Twitterstream
Twitter tidslinien, både dine egne og offentligheden en.

Twittfessional

En tilståelse påTwitter.

Twittosphere
Fællesskabet af Twitter brugere.

Twittworking
Netværk med andre Twitter brugere.

Twoogle
Twitter som den menneskelige version af Google, da du kan sende et spørgsmål og få øjeblikkelige svar tilbage.

Twoops
Sender en privat besked til Twitter ved et uheld.

Twoosh
En komplet 140 karakter Twitter besked.

Twurvey
En undersøgelse foretaget over Twitter.

Twype
Skrive en Twitter besked.

WHOIS username
Tjek profil oplysninger på en Twitter bruger.


Twitter i
Nyhederne

De fleste mainstream nyhedsmediers artikler om Twitter, synes på det seneste at være fokusere på de negative resultater af denne teknologi, samtidig må de dog erkende, at Twitter ikke blot er nyttig, men også er kommet for at blive.

Her følger en række overskrifter fra USA om Twitter.

Nævning ”trådte i spinaten” da han blev taget i at Tweete under retsag
I en nylig sag som endte i et $ 12,6 millioner i forlig i USA, blev en af nævningene taget i at bruge Twitter, midt under sagen. Dette kan have nogle alvorlige juridiske konsekvenser for nævning, især fordi han var

fortalte sine tilhængere/followers, at de skulle afhænde aktier i det selskab, som netop blev blev sagsøgt

Facebook på vej ind i Twitter Territory
En San Francisco Chronicle historie om, hvordan Facebook’s nye design flytter dem mod at blive en mere Twitter-lignende service.

Digg grundlægger Kevin Rose grundlægger Twitter Directory
Rose’s nye Twitter directory lister top Twitter brugeres tags, som de ønsker at blive forbundet med. Send et svar besked til @ wefollow # yourtags # yourtags # yourtags hvor “yourtags” er de nøgleord, du ønsker at blive forbundet med.

Techcrunch snak om mængden og værdien af de Twitter Traffic
Denne artikel er en reaktion på anmodning fra nogle parter, om at kunne betale for at være en “anbefalet” person som man skulle følge på Twitter. Techcrunch rapporter om deres egne erfaringer med at være en anbefalet brugernavn som man kunne følge, og det er der kommet ret interessante resultater ud af.

Twitter Brugere – Problem og Løsning
Løsningsforslag fra Twitter brugere

Twitter Rank

Følgende websteder ranger Twitter brugere, baseret på forskellige kriterier.

Twitterholic
Top 100-lister er baseret på opdateringer, følgere, og venner.

TwitterCounter
Top 100 mest populære Twitter brugere med super seje grafer.

Twittown
Det uofficielle Twitter samfund har en top 150 liste over følgere, updaters, og mennesker, som følger. Det her er mere end blot et rangordningd website, Twittown dækker nyheder, værktøjer og lidt om alt i Twitter.

Twittergrader
Dette program genererer en rapport om, hvordan en bruger rangere, og hvad deres historie er. Vanedannende!

Twitterposter
En visuel repræsentation af den grad af indflydelse for Twitter brugere.

Blogs og nyhedswebsteder du kan følge på Twitter


Slashdot

Mashable

WebdesignerDepot

BBC News

CNN

Kæmpe liste med aviser der Twitter og deres statistik

De 20 Mest Populære Twitter Brugere

Ifølge Twitterholic, 13. marts, 2009

1. CNN (cnnbrk)
Breaking News på CNN

2. Barack Obama (BarackObama)

3. Twitter (Twitter)
Twitters egen feeder.

4. Britney Spears (britneyspears)

5. Ashton Kucher (aplusk)

6. The New York Times (nytimes)

7. Stephen Fry (stephenfry)
Denne skuespiller har skabt sig helt 2,0 følgende med en blog og Twitter feeder, der giver væsentligt og interessant indhold.

8.
Jimmy Fallon (jimmyfallon)

9. Al Gore (algore)

10. THE_REAL_SHAQ (THE_REAL_SHAQ)
Den berømte basketballspiller viser langt mere indsigt, end man lige skulle tro. Se f.eks. dette indlæg; “forget Tony Danza I’m da boss”. hmmm 😉

11. Lance Armstrong (lancearmstrong)

12. Kevin Rose (kevinrose)

13. Evan Williams (EV)
Den administrerende direktør for Twitter.

14. NPR Politics (nprpolitics)

15. Coldplay (Coldplay)

16. Pete Cashmore (mashable)

17. Woot.com (woot)
Dette websted trodser ethvert godt råd om at Twitter ikke kan bruges til salg, ved at sætte en meget interessante vare til salg pr dag, og så sende deres priser med links. De sælger kun én vare per dag, indtil det er udsolgt. De hævder, at det først kommer til at løbe rundt i år 2043 😉

18. Wil Wheaton (wilw)

19. Zappos.com CEO Tony (zappos)

20. Whole Foods Market (WholeFoods)

Twitter Apps/programmer og Services

Bemærk! Ifølge Evan Williams’ egne oplysninger, er der over 2000 tredjeparts apps til Twitter derude. Vi giver dig her en repræsentativ liste over de mest almindeligt brugte.

BiggerTwitter
Her kan du sende større tweets ved at sende et link til resten af din besked.

BigTweet
En Bookmarklet (lille program) til din browser. BigTweet giver dig mulighed for at Twitter fra hvor som helst online, hvilket gør det at klippe og indsætte (copy paste) fra websteder let. Tilgængelig til IE, Firefox, Google Chrome og Safari.

BLT
Har du nogensinde srømt at se dine tweets fra kommandolinjen i Unix? Jamen det kan du faktisk godt.

Chirrup
En klient til Twitter, som kan klare japanske tegn.

Cursebird
Et websted, der samler blasfemiske tweets for endeløse timers underholdning.

Destroy Twitter
Et kompakt Twitter program, der viser indgående tweets i et midlertidig vindue i øverste højre hjørne af skærmen og giver dig mulighed for at vælge at gemme, besvare eller retweet under hver besked.

FriendFeed
Et websted, hvor du kan se alle offentlige feeds.

Freind or Follow
Her kan du se hvem du følger, som ikke følger dig tilbage.

FuelFrog
Brug Twitter med at holde styr på dit brændstof og kilometertal med dette program.

GroupTweet
Denne tjeneste giver dig mulighed for at sendt private beskeder til udvalgte grupper på Twitter.

Mr. Twit
En personlig netværksarbejde assistent til Twitter. Anbefaler brugere til dig, ud fra interesser, og tipper dig om hvem du måske skulle stoppe med at følge pga deres inaktivitet.

My Tweetheart
Dating service til Twitter samfundet.

SplitTweet
Et must-have, hvis du har mere end én Twitter konto. Anbefales f.eks. til store virksomheder.

Straw Poll
Opret meningsmålinger og se, hvad andre Twitter brugerne stemmer om, med denne visuelt flotte service.

TweetBeep
Denne service sender dig en advarsel, når bestemte termer bliver nævnt på Twitter. Ligesom Google Alerts, kun for Twitter.

Tweetdeck
Et af de mere visuelt tiltalende Twitter klienter til PC, baseret på Adobe AIR platformen. Organiserer dine vinduer i tre paneler; tweets, svar / DM ‘s, og Twitter profil.

TweetLater
Planlæg din tweets med denne tjeneste. Det giver dig også mulighed for at sendedine følgere en dem automatisk velkommen beskeder, som du sikkert har set efter at have fulgt et par mennesker. Stifterne af TweetLater har bevidst lukket for muligheden til at planlægge @replyes og direkte budskaber for at modarbejde spammere.

TweetStats
Et must-have for statistikker junkier. Tjek antallet af dine Twits, hvor mange svar du har sendt til visse brugere, tidspunktet på dagen, at du tweet’er osv. Underholdende status beskeder.

Tweetvolume
Et grundlæggende research værktøj til Twitter – hvilke søgeord bruger folk?

Twit What You Spend
Hvor meget bruger du på Twitter.

Tweetizen
Sorter tweets fra grupper baseret på dine interesser.

Twitscoop
Denne tjeneste giver dig mulighed for at spore emner og samtaler.

Twitseeker
En supplerende søgemaskine til Twitter, der returnerer resultater baseret på dine forespørgsler og derefter giver dig mulighed for at tilføje folk som taler om dine interesser fra kun én brugergrænseflade. Kan stærkt anbefales som et alternativ til Twitter Search.

Twhirl
Twitter klient, der udfører de samme funktioner som Tweetdeck i et mindre vindue.

Twibs
Virksomheds database over virksomhederne på Twitter. Det er gratis at tilføje din virksomhed.

Twiddict
Denne tjeneste giver dig mulighed for at sende indlæg til Twitter, når den er nede, eller når du ikke kan nå det pga du sidder bag en firewall.

Twitblocker
Midlertidigt blokere en bruger, som genere dig, uden du behøver at stoppe med at følge dem.

Twitfave
Websted, der giver dig mulighed for at spore hvem der har din Tweet som favorit, samt andres favoritter.

Twitpay
Et websted, hvor du kan sende betalinger via Twitter.

Twitpic
De mest populære foto-delings programmer på Twitter.

Twittearth
Den skitserede version af den offentlige Twitter tidslinjen. Meget cool og vanedannende at se. Skærmaftryk nedenfor.

Twitterbuzz
Dette viser dig de mest populære emner, der linkes til på Twitter i realtid.

Twittercal
Twit din Google Kalender og tilføj begivenheder til din kalender direkte fra Twitter

Twitterfone
Send beskeder til Twitter ved hjælp af din stemme.

Twittergadget
Denne gadget til iGoogle og Gmail integrerer Twitter til din Gmail og iGoogle-sider.

Twitterless
Få statistik på hvem der er stopper med at følge dig, og når de gør det.

Twitterfall
Dette websted giver dig en hurtig måde at finde aktuelle tweets, der matcher dine interesser.

Twitterfeed
Denne service kan automatisk sende dine blogindlæg til en række microblogging platforme, herunder Twitter.

Twitterfox
Denne udvidelse til Firefox integrerer dine Twitter feeds i din browser.

Twitterholic
Tjeneste som spore popularitet på Twitter konti, liste over de 100 bedste.

Twitturly
En tjeneste som spore de mest populære URL’s på Twitter.

Twitwall
Denne tjeneste er som en Facebook væg for Twitter. Hvis det er for lang til at skrive i Twitter, så skriv det her og link på Twitwall.

Twollo
Twollo er en service, der finder nye Twitter venner automatisk til dig, baseret på dine interesser.

Twitter til iPhone

Tweetie – $2.99
Det program med flest muligheder. Giver dig mulighed for at bruge Twitter præcis som du ville bruge den fra din computer. Automatisk link skrumpende og automatisk placering af billeder på Twitpic.

Twitterific – Gratis med annoncer
Twitterific er en af de mere udbredte gratis iPhone apps. Det har måske så avancerede funktioner som nogle andre apps, men det fastholder brugerne med sit hurtige og problemfri interface.

Twinkle – Gratis
Twinkle holder et brugervenligt strømlinet interface, med nogle ekstra funktioner, herunder Geolocation så du kan tale med andre Twitter brugere derude.

Twittelator Pro – $4.99
Et fuld service program til at bruge Twitter i iPhone. Stemt ind som nummer 7 af alle sociale medier networking programmer i 2008 i AppStore.

Twitterfon – Gratis
Simpelt program til iPhone og iPod Touch. Ikke mange avancerede funktioner, men meget nemt at bruge.

Alle Mobiltelefoner

Tiny Twitter
Tiny Twitter will work for any older smartphone as well as the BlackBerry. The homepage features a 140px column in an homage to the Twitter message character length.

Twitxr
Del billeder og tekster fra alle mobiltelefoner

GPS Twit
Med dette geolocation program, kan dine venner finde dig ved hjælp af Twitter.

Twitter Grafik

Divageek Designs
Kæmpe sampling af Twitter knapper og badges

Dr. Web’s
Samling af omkring 30 Twitter ikoner som kan bruges på hjemmesider

Hongkiat’s roundup of icons
Mere end 100 ikoner og knapper.

Lav din egen gratis Twitter baggrund
Twitbacks.com giver dig mulighed for at lave din egen baggrund til din Twitter side. Det er et must med egen baggrund, hvis du vil brande dig eller din virksomhed!.

Lav din egen gratis Twitter baggrund- 2. Del 🙂
Twitterbacks er same service som ovenstående.

FreeTweets
En samling gratis baggrunde designs

Sådan tilføjer du Twitter til din hjemmeside

1 – den officielle måde :
Følg Twitter’s instruktioner til at lave en “widget” , som du kan placer på dine egen hjemmeside.
2 – Den uofficielle måde:
Download twitter.js fra Google

For at installere koder kan du følge Remy Sharp’s glimrende trin for trin guide

Sådan tilføjer du Twitter til din blog

WordPress

  • Download Twitter plugin
  • Installer den I dit plugin biblotek
  • Skriv dit Twitter brugernavn
  • Alle dine Twitter opdateringer bliver nu automatisk vist på din blog.

Joomla

Diverse Blogs

Følg Twitter’s step-by-step instruktioner for at tilføje et “Twitter Badge” til Facebook, MySpace, Blogger, eller TypePad.

WordPress Plugins

Tweetbacks til WordPress
Dette plugin importere Tweets omkring dine indlæg til din blog som kommentarer.

Tweet This
Dette plugin giver dig mulighed for at tilføje en “Retweet Dette” knap i bunden af dine blog-indlæg. SKYND DIG at installere det nu. Dette er så meget mere effektiv end en “send en e-mail” knap, siger alle der har installeret det.

Twitter tæller
Denne tæller giver dig mulighed for at vise antallet af Twitters der din blog.

Twitter Tools
Med dette plugin kan du sende tweets fra din blog og wp-admin panel. Du kan også arkivere dine tweets og oprette blogindlæg fra hver af dem. Du kan endda oprette et ugentligt eller månedligt sammendrag af alle dine tweets.

Twitter Widget
Dem, der foretrækker den klassiske “Twitter Widget” kan bruge dette plugin til at snige denne widget ind i deres WordPress installation. Baseret på Javascript fra Twitter.

Twitter Blaster
Dette plugin lader dine besøgende opdaterer dine Twitter streams

Twitter Feed
Ligesom TwitterTools, men et mere fuldstændig service plugin til alt muligt på Twitter. Tillader prioriteringsarbejde, bestilling -og filtrering af tweets.

Top Twitter Links af TwittURLs
Viser den aktuelle top af Twitter links.

Lav din egen WordPress Twitter Widget
Trin for trin tutorial

Website Tools & Tutorials

Blogo til Mac
Dette er en Blog editor til Macs, som integrerer Twitter samt en række andre microblogging platforme.

Twitter API Wiki
Mest til program/apps designere, men dog også en del brugbare ting til hjemmeside programmøre/designere

Tutorial for Designing a Unique Website for Twitter Updates
Adding More than One Twitter Feed to the Same Page
Installere flere feeds et sted.

Twitter Followers Tæller Tutorial
Byg din egen funky tæller

Resourcer

Har du nogensinde spekuleret på om der er noget “kød på” på det der Twitter? 🙂 Her er en række af de websites vi har brugt til at skabe denne artikel.

Help.Twitter.Com
Denne service er en genial hjælp, med link til udviklerne blogs mv.

50 Twitter Tools and Tutorials for Designers
Fra Smashing Magazine. Det kan vi varmt anbefale, hvis du ønsker at komme ned I alt det tekniske i at bygge Twitter apps .

99 Essential Twitter Tools and Applications
Smashing Magazine’s opdaterede liste.

Twitter Fan Wiki
Twitter Wikipedia.

Twitterati
Her får de det sidste nye om alt muligt der rør sig på Twitter.

Twitip
Ligsom Twitterati

My Twittionary
Extensive List with a number of terms, actions and tools.

___________________________________________

Lavet specielt til WDD http://www.webdesignerdepot.com/2009/03/the-ultimate-guide-for-everything-twitter/ af Angela West

Ansvarsfraskrivelse: Twitter vokser med eksplosiv fart! Vi har lavet denne artikel så præcis som muligt, men der findes ud udvikles hele tiden nye reskaber og muligheder med Twitter, så brug denne artikel som inspiration, og udforsk selv mulighederne derude.. Tjek løbende ovenstående link, hvor der hele tiden tilføjes nyheder fra en Twitterverden 🙂

Denne version er lavet med Googles oversætter værktøj, så bær over med lidt sjove ordstillinger mv. 🙂 Den er udarbejdet af Michael Jorgensen, Mentorcast.com i samarbejde med Angela West.

Reklamer

Handlinger

Information

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: